smurfens-dag

Alla inlägg den 10 juli 2011

Av Åsa Rönning Mickelsen - 10 juli 2011 21:21

Nu är det såpass lugnt att jag får satt mig      ned och samlat litegranna att skriva om här. Biodlingen/biröktinga går bra på måndagarna med en liten nackdel att min drottning dog och den nya försvann under sin parningstur, jag fick anskaffat en ny drottning av vår lärare  som var parad och klar och hon sattes in i kupan för att då bli den nya arbetsgivaren för mina bin. I morgon måndag 11juli skall vi se om det skett något positivt i kupan min  . Det är jätteroligt men jisses vad mycket att lära sig gällande biodling/birökting det går inte in i expressfart i skallen   precis men kommer lite av gången känner jag och frågorna som kräver svar haglar över våra handledare,det blir nog bra till slut. Visst ser vi ut som austronauter hela gänget

Här har vi var och en lyft av våra lådor/kasser för att i första kupan leta efter drottningen och se efter ägg och larver,det är så smått så det är bara att konstatera att en optikertid bör bokas hehe glasögonen   är för svaga så att säga.

  

Denna främsta  stapeln av fyra kupor är mitt gäng som ni ser är det liv på utsidan som skall in när jobbet är gjort,grannen med den gula kupstapeln har också rejält liv på utsidan. Bina kan se hotfulla ut när man ser så många men dom är väldigt fredliga om dom inte blir klämda. Jag har fått bistick så jag är inte helt befriad. Tack och lov har jag inte utlöst någon reaktion på sticken men den som inte tål bistick kan det bli livshotande för. Träffade en äldre man som höll på i många år med biodling och plötsligt en dag blev han stucken och svävade mellan liv och död så han avslutade all biodling men han hade massor av information som var nyttig för mig.

   

Här jobbar vår handledare med att ordna en liten box som har en drottning och ett litet hov av bin till att göra nya avläggare(ett nytt gäng till ny kupa) jag kom inte med på detta då min drottning i första kupan blev borta kanske att jag får starta kupa nummer två denna måndag med avläggare vi får se. Honung får jag iallafall för jag har en jättetung kupa som jag inte kan lyfta själv(av andra skäl) så den får jag jättesnäll hjälp med. Vi är ett fantastiskt gott gäng vill jag säga och det är inte bara killar med i detta gäng utan några tjejjor också som det inte är för många av i biodlarnas/birökternes värld.


MUSEETUR MED GAMMELTRAKTORNS VÄNNER

Min husbonde    Glenn och jag   har varit på en liten museetur till bland annat Bornholm och runt i Skåne det var väldigt trevligt och mycket gammalt fint att se på. Vi tog båten till Köpenhamn och var på Dieselhouse och såg när dom startade igång en enormt stor dieselmotor ,snacka om power alltså.  

Båten till Köpenhamn från Oslo.

  

Glenn i sjöluften eller i blåsväder hehe.

På Bornholm i ett av museerna var det en kvinna som skänkt 6170 st kaffekoppar till museet wow det var fullt i taket och från golv till tak på ett par av väggarna,mycket imponerande samling för mig som porslinsmålare.

  

Vi reste vidare och kom till Per Larssons museum staffanstorp där var det massa gamla fina ting,det var sonen Rickard Larsson som tagit över museet då båda hans föräldrar förolyckats i en svår olycka för ca ett år sedan hans syster hade även hon gått bort ung och kvar står denne Rickard att föra vidare sina föräldrars livsverk.  Rickard har även varit mycket duktig i roadracing men efter familjetragedien lagt av med det. Jag förstår hans val fullt och fast.

   

Denna gamla barnvagnen hade han i samlingen det var järnhjul på den såpass välbevarad.

  


Här mottar Rickard Larsson vimpeln för gammaltraktorns vänner av Dag Bäkkedal som tyvärr försvann lite bakom hatten so hänger på pelaren. Det var en avkopplande trevlig tur som vi behövde både Glenn och jag. 


 Tack och hej kvällen för mej,kram.    


Ovido - Quiz & Flashcards